Gehaakte pannenlappen

Een kat of een kip als pannenlap of onderzetter

Of als applicatie op een kussen of een deken. Vrolijk gekleurde dieren die leuk staan in je keuken of op tafel. Gehaakt van katoen. De kip vond ik op de website van Landleven. Gebruik je fantasie en maak er leuke diertjes mee.

De kat eveneens gevonden op internet in het blog van een andere haakster. Ook hiervan kun je heel leuke katten maken, een broertje van deze staat al op de naald in blauw. Maar je kunt er ook heel andere dieren mee maken. In mijn bovenkamer groeit al weer iets nieuws.O ja, ook nog oorwarmers gehaakt met het Katniss patroon. Dat zal ik
hieronder voor jullie uitschrijven. Het is heel eenvoudig te doen.Patroon Katniss oorwarmers

Meet de grootte van je hoofd over je voorhoofd, je oren naar je achterhoofd. Niet te los houden. Gebruik deze lengte om een ketting van lossen op te zetten. Je kunt er voor kiezen de ketting te sluiten en rond te haken of heen en weer te haken. Doe je dat laatste let dan op in toer 7.
  1. Haak in de 4de losse een stokje, haak op elke volgende losse een stokje. Eindig met een halve vaste als je rondhaakt of met 2 keerlossen bij heen en weer haken.
  2. Haak reliëfstokjes 1 keer voor en 1 keer achter een stokje, ga zo door om en om voor en achter een reliëfstokje te haken tot het einde van de toer.  Eindig met een halve vaste als je rondhaakt of met 2 keerlossen.
  3. Herhaal toer 2, let erop dat je de reliëfstokjes voor en achter gelijk aan de onderliggende stokjes houdt. Eindig met een halve vaste als je rondhaakt of met 3 keerlossen.
  4. Haak normale stokjes op elk stokje van de vorige toer. Eindig met een halve vaste als je rondhaakt of met 1 keerlosse.
  5. Haak reliëfvasten, maar dit keer alleen aan de voorkant. Deze haak je op dezelfde manier als de relëfstokjes. Op die manier krijg je een rij omliggende V'tjes. Eindig met een halve vaste als je rondhaakt of met 3 keerlossen.
  6. Haak normale stokjes op elke vaste, maar steek in de achterste V'tjes in. Als het goed is zie je nl 2 V'tjes naast elkaar liggen. Neem alleen de achterste rij. Eindig met een halve vaste als je rondhaakt of met 1 keerlosse.
  7. Herhaal toer 5 en 6. Als je rondhaakt kun je deze toer hetzelfde haken, als je echter heen en weer haakt, let er dan op dat je bij toer 5 de reliëfvasten ACHTER in het vorige stokje steekt, omdat je rij met V'tjes anders de verkeerde kant op steekt.
  8. Herhaal toer 1, 2 en 3. Werk je draad af.
Reliëfstokjes voor maak je door je haaknaald aan de voorkant achter het stokje dat er onder ligt door te steken en de draad op te halen. Haak vervolgens een stokje.
Reliëfstokjes achter maak je door je haaknaald aan de achterkant voor het stokje door te steken en de draad op te halen.

Met dit patroon kun je eindeloos variëren en je eigen Katniss sjaal, col, of oorwarmers haken. Veel haakplezier!

Groetjes,
JoséReacties

Populaire posts van deze blog

Raglantrui haken

Mouwloos vest haken

Vliegengordijn