Gehaakt rood tasje


Een leuk rood tasje versierd met bloemen

Dit tasje is gehaakt van dikke katoen en is opgesierd met bloemetjes en steeltjes in de kleuren geel, roze en groen, wat het nog leuker maakt om met dit bijzondere tasje gezien te worden. Groot genoeg om je belangrijke spulletjes in kwijt te kunnen en handig om vast te houden. Ook heel leuk om je ereader of ipad in op te bergen.
Het tasje sluit met een knoop en een lusje om ervoor te zorgen dat je spulletjes ook echt in je tasje blijven zitten.


Breed 23 cm, hoog 22 cm. Wasbaar tot 30 graden.
Leuk voor grote en kleine meisjes!

Patroon!

Deze tas heb ik gehaakt met dikke katoen en op haaknaald 5.
  1. Als opzet 37 lossen met naald 6
  2. Haak met naald 5 vasten terug vanaf de tweede losse van de haaknaald. Aan het einde haak je 3 vasten in de eerste losse en haak dan verder aan de andere kant van je werk. Dus niet keren, maar terughaken aan de onderkant van de losseketting Op die manier kun je rond gaan haken.
  3. Haak op de volgende hoek ook weer 3 vasten in de laatste steek zodat je weer naar de andere kant gaat om verder te haken.
  4. Meerder nu niet meer maar blijf rond haken in vasten.
  5. In de 10de, 20de en 25e toer heb ik op de hoeken twee steken samen gehaakt zodat je tas aan de bovenkant iets taps toeloopt. 
  6. Haak tot de gewenste hoogte van het handvat.
  7. Tel het aantal steken en bereken hoeveel steken je aan beide kanten van het handvat wilt hebben. Voor het handvat heb ik 12 steken vanuit het midden vrijgelaten. Haak de eerste zijde tot waar je de opening voor het handvat wilt maken, haak dan net zo veel steken tot ze iets ruimer over je beoogde opening heen vallen. In mijn geval waren dat 14 steken, en haak dan verder. Doe hetzelfde aan de andere kant. Let erop dat de beide openingen op dezelfde afstand liggen en net zo groot zijn.
  8. Haak weer verder in vasten. Over de lossenketting haak je nu vasten en 1 vaste meer dan het aantal lossen dat je eerder haakte.
  9. Haak nu nog 2 toeren om een mooie hoogte te krijgen voor je handvat. Je tasje is klaar!
In het midden van het ene handvat heb ik een lusje gemaakt zodat deze aan de andere kant over een knoop past om je tasje af te kunnen sluiten.


Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Raglantrui haken

Mouwloos vest haken

Vliegengordijn