Rood witte buideltas

Een leuke rood-witte buideltas met gele bloemen

Deze fraaie buideltas is gehaakt van donkerrode katoen en cremèkleurige acryl in een opvallend streeppatroon. De gele bloemen zijn een echte blikvanger en zijn gehaakt van katoen.

De tas sluit met een cremèkleurig trekkoord dat door de bovenkant loopt. Door de donkerrode draagband is de tas als schoudertas of als handtas te gebruiken. Hij is groot genoeg voor de belangrijkste spulletjes als je een een minder grote tas mee wilt nemen.
De buideltas is 24 cm hoog en 20 cm breed. Bodem is 13 cm in doorsnee. Met de draagband erbij meet hij 51 cm. De tas is wasbaar tot 30 graden.

Hoe ik de tas maakte, vind je onder de foto's.Deze buideltas werd gehaakt vanaf een rondje met haaknaald 4. Begonnen met een magische ring en daarin 10 halve stokjes gehaakt. Meerder in elke toer een aantal steken (afhankelijk van je opzet) zodat je bodem plat blijft lopen. Omdat ik voor deze tas 2 verschillende maten garen heb gebruikt, meerderde ik alleen in de witte toer.
Als je bodem groot genoeg is, stop je met meerderen, dan begint je tas vanzelf omhoog te lopen. 

De tas is gehaakt in een streeppatroon en loopt in een spiraal steeds door. Bij de witte toer haakte ik een verlengde steek over de vorige toer heen, telkens na een bepaald aantal steken, iedere witte toer op dezelfde plaats zodat je de verticale streep krijgt.

Als de tas hoog genoeg is, zorg je ervoor dat je niet meer in een spiraal omhoog gaat, maar haak nu iedere toer recht, dus met opzetlossen. Haak een toer stokjes waardoor je later je sluitkoord kunt halen. Haak nu nog een paar toeren om het helemaal af te make en een mooie rand te krijgen.

De smalle draagband werd gehaakt volgens deze methode zodat je een stevig en vast koord krijgt. Dat naai je vast aan de binnenzijde van je tas. Haak nog een sluitkoord en haal dat door de stokjestoer. 
De bloemen heb ik uit een boek, maar op internet vind je diverse patronen voor mooie bloemen.

Klaar is je tas.

Veel haakplezier!


Reacties

Populaire posts van deze blog

Mouwloos vest haken

Raglantrui haken

Vliegengordijn