Clutch met vrije vorm of Freeform haken

Een gehaakte clutch met vrije vorm haken of Freeform figuren.

Al eerder schreef ik er een blog over. Inmiddels ben ik een tas verder met deze leuke manier van haken. Een clutch, werd het volgende project in passende winterkleuren. Lichtgrijs, lichtblauw en crèmekleur.
Deze clutch is rond gehaakt vanuit een rechte bodem en zo langzaam verder opgebouwd. De klep werd alleen op het achterste deel gehaakt. Op de klep zette ik de gehaakte losse figuren vast, haakte ze aan elkaar of naaide ze op de klep.

Inmiddels ben ik begonnen aan een volgend project: opnieuw een clutch, maar dan van een rechte lap. Deze is gehaakte met vasten, maar op de heengaande toer met een verdiepte vaste na elke derde steek zodat er een schuin streeppatroon over de hele lap loopt.

Hieronder een aantal van de figuurtjes die ik al heb gehaakt voor de klep van deze tas. 


De bullion steek beschreef ik eerder, zo ook de valse bullion die ik gebruikt heb voor de schelpvormen. Van de amoebe vorm maakte ik eveneens een tutorial op YouTube: Vrije vorm of Freeform haken 1Ik hoor graag van jullie of je met de uitleg uit de voeten kunt en of het duidelijk genoeg is. Voor mij is het ook de eerste keer dat ik het mondeling uit moet leggen ;)

Groetjes, haak ze en tot kijk!
Jose


Reacties

Populaire posts van deze blog

Mouwloos vest haken

Raglantrui haken

Rugzakjes haken