Gekleurde kralen maken

Hoe maak je die mooie, dikke gekleurde papieren kralen?

Het is niet zo moeilijk, wel een beetje lastiger met draaien met een sat├ęprikker omdat je vaak meer dan 6 strookjes tegelijk moet draaien. Daarom gebruik ik hiervoor mijn pen met daarin een splitpen. Op die manier blijft het begin van de kraal - 6 of meer stroken! - steviger zitten en schiet het geheel niet zo snel los.Splitpen in een pen verwerkt tot kralenroller

Deze kralenroller is simpel te maken door een pen met een breed begin te gebruiken waar de kop van een splitpen precies tot aan het begin past. Haal er alles uit, stop de splitpen erin en vul hem dan op met papier en lijm zodat de splitpen goed blijft zitten. Vul desnoods de punt later nog voorzichtig op met keukenpapier dat je er met een naald induwt.
Omdat de splitpen bij het gebruik van een aantal stroken uit elkaar getrokken kan worden en je een scheve opening krijgt, zet ik er ook nog een kraal op zodat de pennetjes netjes bij elkaar blijven zitten tijdens het draaien van de kraal. Zoals je in het filmpje kunt zien.

Om de dikke kralen te maken heb ik tussen 6 tot 9 stroken papier van gelijke grootte gebruikt. Op die manier krijg je een behoorlijk dikke kraal. Meer dan stiften die niet watervast zijn en papier heb je niet nodig. De stroken hoeven niet langer dan 1 pagina te zijn, wel moeten ze allemaal gelijk van vorm zijn. Voor de onderstaande kralen heb ik stroken gebruikt die beginnen met 2 cm en eindigen in een smal puntje.

In het onderstaande YouTube filmpje leg ik uit hoe je de kralen draait, kleurt en verder behandelt om het gewenste resultaat te krijgen.


Veel plezier met het maken van je eigen papieren kralen!

Meer weten over het maken van papieren kralen, kijk dan eens bij deze boeken.

Vind je het lastig om kralen te maken, dan kun je ook het onderstaand apparaatje bestellen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Raglantrui haken

Mouwloos vest haken

Vliegengordijn