Letter schilderij van papieren rolletjes

Een klein schilderijtje met de letter T, gemaakt van papieren rolletjes.

Het grappige is dat het hele schilderijtje de T als belangrijk hoofdbestanddeel heeft. De blauwe rolletjes zijn gemaakt van Theezakjes. De rolletjes met Tekst erop zijn gemaakt van een Tijdschrift van de FavorieT. Dit alles in een leuke setting bijeengebracht, resulteert in dit fraaie schilderij. 

De H is overigens ook al in de maak. Ook van tHeezakjes en tekst van tijdscHriften van Favoriet. Ik wil doorgaan tot ik de hele THEE als vierdelige set bij elkaar heb.

schilderij gerolde pijlen, theezakjes en gerecycled papier
Update: Het vierluik is klaar. Deels gemaakt van theezakjes, en verder in zijn geheel van het tijdschrift Favoriet.

Het begin

Drink veel thee en bewaar de zakjes ervan. Het is handig om steeds dezelfde thee te gebruiken, of toch in elk geval zo te kiezen dat de zakjes dezelfde afmeting en kleur hebben. In mijn geval niet moeilijk: ik drink vrijwel alleen maar groene thee. Soms een ander merk, maar dat maakt de schilderijtjes juist interessanter. Deze zakjes zijn van het G'woon merk.


Knip van de zakjes de witte zijkanten af, waarmee ze aan elkaar zitten, zodat je een lange strook krijgt. Let er wel dat de strookjes allemaal even breed zijn. Dat bespaart je een hoop meten en knippen achteraf.

Met breinaald 5 rol je er een recht rolletje van. Net voor het einde schuif je dat voorzichtig van je breinaald. Duw met je vingers het rolletje wat in model als je schuin bent gegaan met rollen.  Smeer het overgebleven strookje in met lijm en maak het zo dicht.


De tekststroken zijn gemaakt van het tijdschrift Favoriet, maar je kunt er eender wat voor blad voor gebruiken met niet te dik papier. De tekststroken heb ik zo gesneden dat echt alleen de tekst overblijft. De lengte is 17 cm. Het papier van de Favoriet is niet zo dik, zodat je met die lengte een stevig rolletje krijgt.

Let er wel op dat je theerolletje en het tekstrolletje dezelfde dikte krijgen. Het strookje van de thee is mijn geval 14 cm. Dat papier is iets dikker dan dat van de Favoriet zodat ze uiteindelijk even dik worden.


Door eerst alles uit te leggen heb je een idee hoeveel je er ongeveer nodig hebt. De breedte van de tekststroken is ongeveer 5-6 cm, maar de meeste heb ik later op maat moeten knippen om er een leuk geheel van te maken. Maak ze dus niet te smal. Je kunt ook bredere stroken rollen en daaruit de juiste lengte knippen. Een smal strookje rolt wel wat gemakkelijker op een breinaald.

Puzzelen

Na verschillende opties geprobeerd te hebben ben ik tot onderstaand resultaat gekomen. Ik heb gewone lijm gebruikt om alles op het canvasplaatje van 25 x 25 te plakken. Na alles goed te laten drogen, vernis je het geheel nog een keer zodat de kleur mooi blijft en de rolletjes stevig aan elkaar gaan zitten. Zoals je ziet heb ik Favoriet ook echt verwerkt in het schilderijtje.


Op de achterkant ben ik nog even losgegaan met losse letters om er een verklarende tekst op te plakken 😁

Dit was mijn weekendknutsel voor deze week!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Mouwloos vest haken

Raglantrui haken

Rugzakjes haken