Pompoencurry

pompoencurry recept
Recept veganistische pompoencurry

Als ik een recept vind, houd ik me daar meestal niet helemaal aan. Niet de juiste kruiden in huis of net een ander ingrediƫnt dat ontbreekt. Desondanks smaakt het meestal opperbest. Deze pompoencurry stond bij mijn zoon en schoondochter op het menu met kerst. Echt lekker. Eindelijk gemaakt, maar dan net weer even anders. Ik heb het opgeschreven hoe ik hem maakte, anders vergeet ik het voor de volgende keer. De foto heeft hij niet gered, daar was het te lekker voor.


Nodig voor 2 personen:

½ oranje pompoen 500 gram
theelepel mosterd
2 x ½ theelepel kurkuma
½ theelepel peper
½ theelepel knoflookpoeder
½ theelepel chilipoeder
½ theelepel zout of naar smaak toevoegen
blikje zwarte bonen
olie
200 ml kokosmelk
rijst
1 ui
2 tomaten


Maak een pompoen schoon. Snijd hem in kleine blokjes van ongeveer 2 cm. Vermeng hem met wat olie zodat alles iets vettig is en leg de stukken op een bakplaat in de oven. (hetelucht) Oven op 180 graden en 25 minuten laten roosteren. Ik heb een halve pompoen gebruikt en van de andere helft soep gemaakt.

Maak ondertussen de ui schoon en bak die in een grote hapjespan. Voeg als hij glazig is de peper, knoflook, chili, ½ theelepel kurkuma en een theelepel mosterd toe. Meng dit goed door elkaar.

Snijd de tomaten in blokjes en bak dit nog even mee in het mengsel in de hapjespan. Als de tomaten zacht zijn doe je er de kokosmelk bij. Laat het zachtjes warm worden, niet koken.

Kook water voor de rijst en voeg daaraan de 2de ½ theelepel kurkuma toe zodat je gele rijst krijgt.

Als de pompoenblokjes gaar zijn doe je deze in de hapjespan bij het kokosmelk-mengsel. Nog even warm laten worden, niet koken, en klaar is je curry.
Het smaakt een beetje naar kip tandoori, maar dan zonder de kip en heerlijk veganistisch.

Smakelijk eten!

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Mouwloos vest haken

Raglantrui haken

Rugzakjes haken