Boekenlegger kat haken

boekleggers kat haken
Een gehaakte kat als boeklegger. Deze zijn echt leuk! Ook dit is weer een patroon dat je kunt kopen, dus hiervan geen duidelijke uitleg van mijn kant, maar weer wel een beknopte omschrijving. Zelf heb ik hem ook vanaf een plaatje nagemaakt, heel erg moeilijk om te maken is deze vrolijke kat niet.

De opzetlossen heb ik hakend gedaan, dus niet eerst een rij met lossen en daarna terug haken in vasten, maar meteen een losse en een vaste aan elkaar. Hierdoor voorkom je dat de kat scheef gaat trekken naar één kant als je te los of te vast opzet. Hoe je al hakend een rij opzet zie je in de video hieronder.Als je 70 lossen hebt opgezet, of los/vasten in een keer, haak je door tot je de gewenste dikte van de achterpoten hebt.

Ben je daar, haak dan 15 vasten - dat worden de poten - daarna 16 lossen en ga terug langs deze lossen. Nu haak je de rest van het lijf verder. Dit doe je ook aan de andere kant. De voorpoten worden 1 toer smaller dan de achterpoten.

De kop is niet meer dan een cirkel, oortjes eraan en je bent klaar. De teentjes haak je direct op de pootjes vast. Naai de kop vast aan het lijf nadat je de oogjes, neus en de mond hebt geborduurd. De strepen op het lijf haak je erop. Nu nog een staartje direct aan de kat haken en klaar is je boeklegger.

Veel haakplezier!

Meer boekleggers van HeyLeuk vind je in dit boekje.

Reacties

  1. Hoi
    Wat een geweldige tip had er nog nooit van gehoord en ik haak toch al wat jaren doe het nooit meer anders .
    Dank je wel

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Raglantrui haken

Mouwloos vest haken

Vliegengordijn