Kerstversieringen haken

haken kerstboom en sneeuwvlokken
Een vroeg kerstcadeautje voor alternatieve versieringen voor de kerst. Zoals grote ballen van papier, hartjes, sterren, lichtjes, sneeuwvlokken en deze kerstboompjes. Deze grappige kerstboompjes kun je gebruiken als onderzetters, maar ook om op te hangen in de boom of ergens anders aan.

Het patroon voor de kerstboom:
T 1:  maak een magische ring van 3 st, 4 l, 3 st, 4 l, 3 st, 4, sluit met een hv in de eerste 3 l. Keer
T 2: 3 l voor het eerste st, 2 st, 6 l, 3 st haak je in de lossenboog, 4 l om naar de volgende lossenboog te kunnen gaan. [3 st, 6 l, 3 st] 4 l. Herhaal nog een keer. Sluit met een hv. Keer
T 3: Je werk bestaat nu uit 3 hoeken van de boom en 3 zijkanten. Haak 3 l als het eerste st. 3 st in de lossenboog aan de zijkant. 1 st in het middelste stokje van 3 uit de vorige toer. 4 st in de lossenboog op de hoek, 6 l, 4 st. Herhaal voor de hoeken en de zijkanten. Sluit met een hv. Niet keren.
T 4: Je bent aan de onderkant van de boom. Haak een voet: 3 l als eerste st. 3 st op de vorige 3 st. Haak nu verder in vasten de hoek van de voet om: 2 v in de zijkant van het stokje. 1 hv in de hoek van de voet. Een v op elke stokje. In de 2 onderste hoeken van de boom: 4 v, 1 l, 4 v. In de top van de boom: 4 v, 2 l, 4 v.

De boom is klaar. Werk de draad weg. Haak nog een sliert van 50 l om als strik te dienen.

Sneeuwvlok:
T 1:  magische ring van 12 hv. Sluit met een hv.
T 2: 3 l als eerste st. Haak nog 1 st in dezelfde steek. 3 l. Sla een st over. 2 st in het volgende st. 3 l. Herhaal tot je aan het begin bent. Sluit met een hv. Je hebt nu 6 lossenboogjes.
T 3: 1 l, 1 v in het st van de vorige toer. [2 v, 3 l, 2 v in de lossenboog] 1 v in het 2de st. Herhaal tot je weer bij het begin bent. Sluit met een hv.
T 4: 1 v in de 2de v. [1 v, 3 l, 1 hv, 5 l, 1 hv, 3 l, 1 v in de lossenboog] 2 l, 1 v in de 1ste v voor de lossenboog. Herhaal voor elke lossenboog tot je aan het begin bent. Sluit met een hv.

sneeuwvlok haken

Klaar is je sneeuwvlok.

In dit boekje vind je meer leuke accessoires van HeyLeuk om te haken.

Reacties

  1. Wat is een magische ring,patroon is 3 losse haken waar laat ik de stokjes voor ik de ring sluit.
    Kan wel haken maar dit snap ik even niet sorry

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Mouwloos vest haken

Raglantrui haken

Vliegengordijn