Boodschappentas van papier

tas papieren pijlen 

Een boodschappentas gemaakt van papieren pijlen

Na de eerste boodschappentas wist ik al dat ik er nog een wilde maken, maar dan van gekleurd papier. Omdat dat er zo vrolijk uitziet zonder dat je het hoeft te verven. En dat is gelukt, mag ik wel zeggen.


De afmetingen van de tas zijn 39 x 21 cm en 24,5 cm hoog. Een mooie grote tas waar je lekker veel in kwijt kunt. Of om weg te zetten als decoratie. Je kunt hem ook vullen met planten en zo een papieren plantenbak maken.

Hoe heb ik deze tas gemaakt?

De tas is helemaal gemaakt van tijdschriften zoals Libelle, Margriet en Privé. Ik heb bij het rollen de gekleurde kant onderop gehouden, wel naar boven gericht, zodat de kleuren echt aan de buitenkant van de pijl komen te zitten. Hoe je die gerolde pijlen maakt leg ik in een ander blog uit.

De bodem is geweven op een weefraam dat ik speciaal voor dit doel heb gemaakt.  Neem twee stevige stukken karton. Vouw er een T van en in de onderste poot van de T maak je op ongeveer 2,5 cm afstand van elkaar gaatjes die groot genoeg zijn om er een pijl doorheen te steken. Met een perforator gaat dat prima. 

bodem papieren pijlen weven

Op deze manier weet je zeker dat de afstand tussen de basispijlen overal gelijk blijft en verschuift de boel niet steeds bij het weven. Je kunt nu enkel of dubbel weven, net wat je zelf het prettigste vind.

bodem papieren pijlen weven

Ik heb de bodem enkel geweven. De korte ingeweven stroken werk je gedeeltelijk weg onder de basisstroken. Die techniek leg ik een andere keer uit met duidelijke foto's. Houd wel een aantal pijlen over die je kunt koppelen en waarmee je omhoog gaat vlechten.
Je kunt ook tijdens het weven telkens nieuwe pijlen aankoppelen en door blijven weven zodat je geen losse stroken overhoudt. Dan stop je er later aansluitpijlen in om omhoog te kunnen gaan vlechten.

Omhoog vlechten

De hoogte van de tas heb ik met dubbel gevlochten pijlen gemaakt, dit keer niet in een V-motief, maar steeds door blijven vlechten. Door het kleurenpatroon is de tas al druk genoeg. Ga door tot je de gewenste hoogte hebt bereikt.

Om ervoor te zorgen dat je recht omhoog blijft vlechten, plaats je een vorm in de tas - maak die van boeken of een doos met de gewenste afmetingen, als het maar stevig genoeg is om de vorm te behouden. 
Of je stopt naast de pijlen lange satéprikkers die de boel recht houden. Deze trek je steeds verder omhoog. Het is niet de bedoeling dat ze in de tas blijven zitten. Voor de stevigheid kun je dubbele staanders gebruiken, maar dat hoeft niet per se.
De handvaten heb ik er dit keer later aangemaakt.

Tas van papieren pijlen


Reacties

Populaire posts van deze blog

Mouwloos vest haken

Raglantrui haken

Rugzakjes haken