Creatief met stof


Sinds ik een nieuwe naaimachine heb gekregen, ben ik bezig met het maken van leuke dingen. Vooral van gebruikte stoffen of oude kleding die niet meer gedragen wordt. Vandaar dat de ondertitel op mijn website nu aangevuld is: Creatief met sieraden, tassen, accessoires en papierkunst.

Dit tasje is niet het enige wat ik maak. Nog genoeg idee├źn, lapjes en stofjes om iets moois van te maken. Je vindt de tassen en meer op mijn Tassen-pagina.

Van oude broeken heb ik leuke rokjes gemaakt. Van een spijkerbroek met gaten erin, heb ik een leuke handtas gemaakt. Op internet vind je talloze, zeer gedetailleerde filmpjes hoe je van je oude broek een rokje kunt maken. 

van broek naar rok

Ook voor het maken van een tasje ben ik op internet gaan zoeken. Zoals meestal, wijk ik af van het patroon en de manier van het maken. Ik voeg iets van mezelf toe, of wijzig het patroon omdat het beter uitkomt bij wat ik wil en heb. Zo ook dit tasje. Hieronder zie je de foto's van het tasje dat ik maakte. Het is lekker stevig, ruim genoeg en met veel vakjes geworden.

spijkertasspijkertasspijkertasspijkertas

Ik heb de smaak te pakken. Gelukkig zit er bij ons in de buurt een stoffenwinkel waar ik heerlijk kan zoeken naar leuke lapjes om iets van te maken. Reacties

Populaire posts van deze blog

Mouwloos vest haken

Raglantrui haken

Rugzakjes haken