Papierstroken, papierkunst

 

Gerolde papierstroken en wat kun je ermee?

Met oude kranten en tijdschriften kun je heel leuke dingen maken. En meer dan papier, een schaar, en prikker of breinaald, en lijm heb je niet nodig. In mijn blogs leg ik uit wat je hiermee doet.
Om het nog duidelijker te maken heb ik ook een filmpje gemaakt zodat je precies kunt volgen wat je moet doen om zo'n leuk schaaltje of een ander schaaltje te maken.


Dit schaaltje is gemaakt door de stroken aan elkaar te lijmen bij het omhoog werken van de rand. 


In het filmpje, aan het einde, heb ik twee grotere cirkels gemaakt die niet gelijmd zijn. Hiermee ga ik een vaas maken. Persoonlijk vind ik het zonder lijm prettiger werken. Je gebruikt minder lijm en je handen plakken ook niet van boven tot onder. Zonder lijm moet je wel voorzichtiger te werk gaan omdat je cirkel gemakkelijker uit elkaar kan schieten.


Hierboven een foto van de nog onbewerkte vaas die hier nog uit twee delen bestaat. Als ik de losse delen van lijm en vernis heb voorzien, zodat de stroken niet meer verschuiven en uit elkaar kunnen schieten, verbind ik met een andere strook papier de twee stukken aan elkaar. Dat probeer ik zodanig te doen dat het niet opvalt als het project klaar is. Foto's hiervan volgen later.

Het is de bedoeling dat de vaas er zo uit komt te zien als hij op elkaar zit. Over een kleur heb ik nog niet nagedacht.


Hieronder het filmpje. Reacties

Populaire posts van deze blog

Mouwloos vest haken

Raglantrui haken

Rugzakjes haken