Boodschappentas van papier

boodschappentas van papieren pijltjes, gerolde papierstroken 

Boodschappentas van gerold papier

Deze boodschappentas is helemaal van papier gemaakt. Gevlochten van papierstroken en afgewerkt met een extra laagje behanglijm en daarna vernis. Behanglijm gebruik ik bijna altijd als een project klaar is. Dat trekt goed in het papier en zorgt ervoor dat de verbindingen stevig worden en tegen elkaar aan gaan zitten.

Dit keer heb ik het vermengd met een beetje witte verf zodat het gebruikte krantenpapier iets lichter wordt. Zo kun je er elke kleur aan toevoegen die je zelf wilt. De bodem van deze tas is in stroken gevlochten op een eigengemaakte loom voor papier. Klinkt ingewikkeld, dat is het niet. In plaats van los vlechten, steek je de uiteinden van de stroken in een houder zodat ze niet steeds alle kanten op schieten als je bezig bent. Bovendien krijg je zo een gelijkmatige afstand tussen de stroken.


Dit is de boodschappentas. Hij is vrij groot en heel erg stevig. Misschien zie je het op de foto wel, maar deze tas is niet op de normale manier gevlochten. Hiervoor heb ik heen en terug gevlochten. Niet echt heen en terug. Ik heb rond gevlochten, maar in plaats van de bovenste pijl over de onderste en achter de staander te leggen, heb ik de tweede toer de onderste pijl onder de bovenste door achter de staander gelegd. Dan krijg je dit V-effect. Persoonlijk vind ik het wel leuker dan alles een kant uit. Het is wel meer werk omdat je niet gedachteloos door kunt gaan, maar op een vaste plaats je buizen elke toer weer anders moet vlechten. Op YouTube vind je hier wel voorbeelden van. Kijk ook eens op mijn kanaal, daar verzamel ik heel veel.

Het begin van de papieren tas/mand

Hieronder nog een paar foto's van het begin van de tas zodat je een idee krijgt hoe hij is opgebouwd.

boodschappentas van papieren pijltjes, gerolde papierstrokenboodschappentas van papieren pijltjes, gerolde papierstroken

Het lastigste deel zijn de handvaten die je moet inweven. Je werkt nu elke kant apart verder af.

boodschappentas van papieren pijltjes, gerolde papierstrokenboodschappentas van papieren pijltjes, gerolde papierstroken

Reacties

Populaire posts van deze blog

Mouwloos vest haken

Raglantrui haken

Rugzakjes haken