Schilderij van papieren pijltjes

papierkunst 

Maak een schilderij van gerolde papieren pijltjes

Dit fraaie schilderij is in zijn geheel gemaakt van kleine gerolde pijltjes van papier. Hoe je die pijltjes maakt, leg ik in een eerder blog uit. Omdat een schilderij vaak een kleurrijk geheel is, heb ik hiervoor gebruikgemaakt van tijdschriften. Speciaal die bladen met iets glanzend en het liefst wat dikker papier. Hier krijg je mooie stevige rolletjes.

Je knipt nu niet zoals bij een krant uit de hele breedte van een pagina een strook, maar neemt een enkele pagina van het tijdschrift en knipt dat in de lengte doormidden zodat je niet te lange pijlen krijgt. Rol er met een breinaald of lange cocktailprikker een mooie pijl van die overal even dik is. Ik heb breinaald nr 5 gebruikt, maar je kunt elke maat gebruiken die je wilt, zolang je er maar voor zorgt dat alle pijlen even dik zijn.

schilderij van papieren pijltjes, papierkunst

Niet te lang

Waarom niet zo lang mogelijk? Omdat je voor je schilderij vaak maar een klein stukje van een pijl nodig hebt. Meestal gebruik je alleen op het einde van de pijl een klein tipje lijm om hem vast te zetten. Als je de pijl op de gewenste lengte gaat knippen, heb je dus vaak een heel stuk dat niet gelijmd is. Dat zal dan los komen als je het weglegt. Let daar op met het knippen, zodat je niet elk stukje weer opnieuw moet gaan rollen. Houd beide stukken tussen je vingers, knip en lijm direct het deel dat los zit. Of knip nog kleinere stroken papier en rol daar de pijlen van.
schilderij van papieren pijltjes, papierkunst

Sorteer op kleur

Sorteer de pijlen een beetje op kleur. Dat werkt handiger dan wanneer je ze in een grote bak bewaart en steeds moet zoeken naar de juiste combinatie.
En dan begin je met knippen en plakken. De ondergrond is een canvasdoek op hout, dat ik bij de Action heb gekocht. Een blok dat ook gebruikt wordt om te schilderen. Wij schilderen met pijltjes.
Zoals je ziet kun je ook diepte in je werk aanbrengen door te werken met verschillende kleuren. Het schilderij wordt als het helemaal klaar is afgewerkt met vernis. Hierdoor gaat het niet verkleuren en vormt het bovendien een stevig geheel.

schilderij van papieren pijltjes, papierkunst


Veel plezier met het maken van je eigen schilderij!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Mouwloos vest haken

Raglantrui haken

Rugzakjes haken