Herinnerings knuffel

herinnerings knuffel
Steeds vaker krijg ik de vraag  of ik een herinnerings knuffel kan maken van de kleding van een dierbare overledene. Dat kan zeker. Sterker nog, ik maak vrijwel alleen maar knuffels van overgebleven lapjes en kleding die niet meer gedragen wordt.


Hierdoor weet ik ongeveer hoeveel stof ik waar voor nodig heb. En ook wat voor stof het beste is om voor een knuffel te gebruiken. Gelukkig is veel kleding te gebruiken om er een knuffel van te maken, als het maar genoeg is. En anders wordt het een knuffel die samengesteld is van stukjes van diverse kledingstukken. Desgewenst wordt de knuffel gevuld met overgebleven restjes van de kleding. Deze wordt vermengd met vulwatten zodat de knuffel niet te hard en te zwaar wordt.

Het is ook mogelijk om knuffels te maken met kleding van bijvoorbeeld een baby die eruit is gegroeid. Als herinnering aan die mooie tijd.

Omdat knuffels vaak bestaan uit kleine stukken die aan elkaar genaaid worden, maak ik ze voor een groot deel met de hand zodat ze goed en stevig in elkaar zitten.

Daarnaast kun je niet alleen knuffels maken van kleding van een dierbare. Ook leuke tasjes behoren tot de mogelijkheid zoals deze handtassen die gemaakt zijn van verschillende stukken kleding.

schoudertas, lapjesschoudertas, lapjes

Geef een knuffel een persoonlijke boodschap mee met een tasje waarin een briefje past
knuffel met boodschapknuffel met boodschap


Meer weten over de mogelijkheden of de prijzen? Neem dan contact met me op via dit formulier of via Messenger van Facebook.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Raglantrui haken

Mouwloos vest haken

Vliegengordijn