Patchwork African flowers

nijlpaard patchwork epp
Opnieuw een patchwork African flower haakpatroon genomen om met kleine stukjes stof een mooi, groot en stevig nijlpaard te maken. Het was een heel gepuzzel, maar een volgende keer zal het vast gemakkelijker gaan.


Zoals ik in het eerdere blog over de patchwork kip schreef, heb ik met verschillende meetkundige figuren zoals 4-5-6-7-8 hoekige blokken, eerst kartonnen voorbeelden gemaakt. Zorg er voor dat de rechte zijdes allemaal even lang zijn. Bij mij zijn ze 4 cm. Hieromheen zet je het stukje stof met kleine steekjes vast. Het karton haal je er uiteraard weer uit na het aan elkaar naaien van de blokken.

nijlpaard patchwork epp

Dit patroon ziet er vrij ingewikkeld uit, maar het is vooral goed kijken en blijven nadenken. De kop (links boven op de foto) en kont met achterpoten (rechts boven) zijn apart weergegeven en komen bij elkaar op de rug en buik (links onder). 

Bij de kop naai je de onderkant van de bek er meteen aan. Met extra losse blokken naai je die vervolgens aan het lijf vast. Die zijn rechts onder weergegeven met 5 extra blokken aan de bovenkant. De 2 oranje blokken zijn de plekken waar de ogen komen. Daaronder de neus en verder het deel dat onder zijn bek komt.

Op de rug (links onder) is de kont met blauwe blokjes weergegeven. De uiterst rechts en linkse 2 blauwe blokjes zijn de voorpoten.

Door het groter of kleiner maken van de blokken kun de grootte van je werkstuk aanpassen. Mijn blokken hebben allemaal rechte zijdes van 4 cm.

Ik denk dat het aan de hand van de foto's zelfs gemakkelijker is om het nijlpaard in elkaar te zetten. Dat ga ik absoluut proberen, dus wellicht vind je dat in een volgend blog van mij waarin ik dat beschrijf.

nijlpaard patchwork eppnijlpaard patchwork epp
Dit kleurrijke nijlpaard is gevuld met kleine restjes stof en vulwatten, Hierdoor is het stevig en zwaar voor een knuffel, maar passend bij een nijlpaard en hij blijft goed staan. Het nijlpaard is 38 cm lang en 16 cm breed.

nijlpaard patchwork eppnijlpaard patchwork epp

Reacties

Populaire posts van deze blog

Mouwloos vest haken

Raglantrui haken

Rugzakjes haken